18. ožujka 2011.

Spursima Real, Šahtaru Barcelona



U sjedištu UEFA-e u Nyonu izvučeni su parovi četvrtfinala i polufinala Lige prvaka te četvrtfinala i polufinala Europske lige. Hrvati u najboljim europskim klubovima dobili su najteže suparnike, Real i Barcelonu. Vukojevićev Dynamo Kijev je u Europskoj ligi izvukao ipak lakšeg suparnika, portugalsku Bragu.

Ždrijeb je odredio da će se za polufinale međusobno boriti dva engleska velikana, Manchester United i Chelsea, koji su se susreli u velikom finalu 2008. godine, kada je na penale susret i europski naslov dobio ManU. Modrić, Ćorluka i Kranjčar će sa svojim Tottenhamom imati tešku zadaću protiv Cristiana Ronalda i njegovog Real Madrida, inače deveterostrukog europskog prvaka.

Srnin i Eduardov Šahtar izvukao je Barcelonu, a četvrti četvrtfinalni par čine branitelj naslova europskog prvaka Inter i Schalke. Tako Talijani, nakon velikog preokreta i izbacivanja Bayerna, opet idu u Njemačku.

Podsjetimo da je Šahtar prije dvije godine u grupnoj fazi s 2:3 pobijedio Barcu na Nou Campu.

Na putu do velikog finala, koje će se ove godine igrati na Wembleyju, u polufinalu bi se mogli susresti Barcelona i Real.

Prvi četvrtfinalni ogledi na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvrati 12. i 13. travnja. Prvi susreti polufinala igrat će se 26. i 27. travnja, a uzvrati 3. i 4. svibnja.

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka:

Real Madrid - Tottenham
Chelsea - Manchester United
Barcelona - Šahtar
Inter - Schalke

Parovi polufinala:

Inter/Schalke - Chelsea/Manchester United
Real Madrid/Tottenham - Barcelona/Šahtar

Ždrijeb četvrtfinala Europske lige (7. i 14. travnja):

Porto - Spartak Moskva
Benfica - PSV Eindhoven
Villarreal - Twente
Braga - Dynamo Kijev

Parovi polufinala (28. travnja i 5. svibnja):

Braga/Dynamo Kijev - Benfica/PSV Eindhoven
Porto/Spartak Moskva - Villarreal/Twente

www.hrt.hr


Nema komentara:

Objavi komentar