16. siječnja 2011.

USPJEŠAN RAD SA MLADIMA PUN POGODAK


Malo koja fudbalska ekipa može da se pohvali sjajnim rezultatima mlađih selekcija, kao što je to slučaj sa brčanskom Lokomotivom. Odličan i stručan rad u mlađim selekcijama daje godinama odlične rezultate, jer su svi igrači seniorskog pogona prošli mlađe kategorije popularnih “lokosa”.

Trenutno u klubu imamo ukupno pet selekcija. Pored seniorskog pogona, imamo juniore koji su završili na 5. mjestu Kvalitetne lige BiH, kadeti su u istom rangu na 2. mjestu, a pretpioniri su 3., pioniri na 4. mjestu u Prvoj ligi RS. Zadovoljni smo plasmanom, iako smo imali brojne probleme u finansiranju. Međutim, zahvaljujući ljudima iz Upravnog odbora kluba, koji su dali vlastita sredstva, uspjeli smo da završimo polusezonu. Jedini smo klub u Brčko distriktu koji ima sve selekcije, a zanimljivo je da od ukupno 20 klubova na području Distrikta, u svim igra po nekoliko fudbalera, koji su prošli našu omladinsku školu. Pored toga, u svim mlađim selekcijama, igraju isključivo odlični i vrlodobri učenici, što je takođe veoma bitno, ističe Željko Kajiš, sportski direktor brčanske Lokomotive i dodaje da je osnovni cilj mlađih selekcija formiranje igrača i filtriranje za seniorski pogon.

On naglašava da su u klubu već napravili plan aktivnosti za ovu godinu, u kojoj će mladi fudbaleri Lokomotive igrati i na nekoliko turnira u inostranstvu.

U ovoj godine odigraćemo nekoliko međunarodnih turnira, što će sigurno omogućiti našim mladim fudbalerima da steknu jedno novo iskustvo, koje će im biti od velike koristi u narednom periodu. Pored toga, u zimskom periodu nastupaju i na turnirima u malom fudbalu, a već po običaju, obavezno osvajaju 1. mjesta na turnirima u Brčkom i okolini, kaže Kajiš.

Kvalitet rad i dobri rezultati u mlađim selekcijama uvijek su bili magnet za fudbalske menadžere.

U našoj seniorskoj ekipi svi fudbaleri su ponikli u našim mlađim kategorijama. Da je kvalitetan rad pokazuju i dva primjera. Naš fudbaler Slaven Stjepanović trenutno igra u Grčkoj, a nastupao je i za Partizan i Vojvodinu, a Ognjen Todorović je član premijerligaša Slavije i veoma je tražen u ovom zimskom prelaznom roku. Pored toga, naše mlade talente pomno prate fudbalski menadžeri, pa neće biti nikakvo iznenađenje, ako neko i ode u neki veći klub, završava sportski direktor Lokomotive, Željko Kajiš.
Autor Vojo Sajlović


Nema komentara:

Objavi komentar