3. siječnja 2011.

DONJI ŽABAR Domaći pjetlići najbolji


Škola fudbala „Opština Donji Žabar“ pobjednik je 2. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu „Opština Donji Žabar 2010“, koji je održan u Sportskoj dvorani u Donjem Žabaru, a na kojem je učestvovalo ukupno šest ekipa. Pravo nastupa imali su pjetlići rođeni 1998. godine i mlađi, koji su pokazali zavidno fudbalsko umijeće.

U finalnoj utakmici, Škola fudbala „Opština Donji Žabar“ pobijedila je pjetliće „Orašja“ sa 3:1. Sva tri pogotka postigao je Kristijan Augustinović, dok je jedini strijelac za goste bio Leo Mikić.

- Pokazali smo jedan kvalitet, koji moji fudbaleri imaju i sasvim zasluženo smo osvojili ovaj turnir, koji je ove godine bio izuzetno jak. Želja nam je da turnir bude tradicionalan i nadamo se da će naredne godine, okupiti veći broj ekipa, što će sigurno i povećati kvalitet, kaže Goran Ristić, trener Škole fudbala Opština Donji Žabar.

U borbi za 3. mjesto Zvijezda iz Gradačca pobijedila je Omladinac iz Mionice sa 3:2, dok je peta ekipa Odžaka 102, koja je tek nakon penala savladala Mladost iz Lončara sa 2:0. U regularnom toku susret je završen bez golova.

Najbolji fudbaler ovog turnira je Zvonimir Mikić iz Orašja, najbolji strijelac Kristijan Augustinović (ŠF Opština Donji Žabar), dok je najbolji čuvar mreže Stefan Tešić (ŠF Opština Donji Žabar).
Uspješan organizator i pokrovitelj bila je Opština Donji Žabar.

Rezultati turnira:
Orašje - Zvijezda 3-6
Zvijezda - Mladost 3-2
Orašje - Mladost 5-1
Omladinac - Odžak 102 1-0
Opština Donji Žabar - Odžak 102 3-1
Omladinac - Opština Donji Žabar 4-3

Polufinale:
Zvijezda - Opština Donji Žabar 1-4
Omladinac - Orašje 2-3

za 5. mjesto: Odžak 102 - Mladost 0-0, pen. 2-0
za 3. mjesto: Zvijezda - Omladinac 3-2

finale: Opština Donji Žabar - Orašje 3-1 (1-0)
Strijelci: 1-0 K. Augustinović (4), 2-0 K. Augustinović (8), 3-0 K. Augustinović (9), 3-1 L. Mikić (14).

Sportska dvorana u D. Žabaru, sudije: Saša Radanović (Batkuša) i Tarik Halilović (Gradačac).

OPŠTINA DONJI ŽABAR: Tešić, L. Lukić, P. Popović, B. Popović, M. Augustinović, Mirkić, M. Lukić, Nikolić, Šokić, Pantelić, Maksimović, K. Augustinović. Trener: Goran Ristić.

ORAŠJE: Parađiković, L. Mikić, Baotić, T. Mikić, Z. Mikić, Oršolić, Prgić, Kopić, Orkić. Trener: Salih Džakić.

Autor Vojo Sajlović


Nema komentara:

Objavi komentar