20. siječnja 2011.

Predstavljamo: Škola fudbala Fojnica


Već dugi niz godina, u Fojnici egzistira škola nogometa koja djeci i omladini pruža mogućnost sportske naobrazbe i aktivnog trošenja slobodnog vremena.

Škola je vezana za lokalnog niželigaša, a aktivnosti i kvalitetan rad posebno zaživljavaju u protekle dvije godine, kada su na trenerska mjesta došli visokoobrazovani kadrovi.

Naime, mladi trener Edin Pašić, inače magistar sporta, svakodnevno prenosi na djecu dio svog bogatog znanja. Veliku pomoć ima u profesoru sporta Asmiru Brkanoviću, s kojim gradi jednu respektabilnu bazu kvalitetnih omladinaca, i čini se da je postalo pitanje trenutka kada će ovi ambiciozni sportski radnici iz svoje škole izbaciti nekog supertalentovanog dječaka, zrelog za veliku karijeru. Obojica su nositelji UEFA B licence:
Škola je namijenjena dječacima uzrasta od 6 do 16 godina. Osnovni motiv u mom radu je želja da se što više dječaka opredijeli za bavljenje sportom, što je od neprocjenjive važnosti za njihov psiho - fizički razvoj. Suštinu rada sa polaznicima naše škole nogometa čini usvajanje i usavršavanje specifičnih motornih vještina, kao i individualnih tehničkih sposobnosti mladih igrača. Cilj nam je stvaranje novih generacija budućih nogometaša a svjesni činjenice da su dobri takmičarski rezultati posljedica kvalitetnog rada na tehničkom usavršavanju polaznika naše škole, 'govori Pašić i nastavlja:

Potvrda predanog i kvalitetnog rada u fojničkoj omladinskoj školi došla je i krajem prošle godine. Naime, stigao je poziv za odlazak na najjači omladinski turnir na svijetu koji se svake godine održava u Švedskoj. (Gothia cup)
Autor:
E. Aletić


Nema komentara:

Objavi komentar