25. siječnja 2011.

Novi fudbalski dragulj iz Kalesije


Područje Opštine Kalesija, polako ali sigurno postaje glavni izvor fudbalskih dragulja kojim se predviđa blistava budućnost.

Nakon velike zvijezde evropskog fudbala Miralema Pjanića, zatim mladog Miralema Ramića koji će uskoro vjerovatno obući dres katalonskog diva Barcelone, uskoro bi u dresu nekog od evropskih timova mogli gledati i mladog 11-godišnjeg Dinu Hodžića.

Dino Hodžić, rođen je 6. jula 1999. godine u Tuzli, a želju za fudbalom i loptom pokazuje još od ranog djetinstva. Već sa 6 godina Dino počinje ozbiljnije sa treninzima u jednom lokalnom klubu, da bi ubrzo njegov talenat primjetili iz škole fudbala Sedam iz Tuzle, za koju nastupa i danas.

Dinini roditelji već su odbili nekoliko ponuda za njegov prelazak u tuzlansku Slobodu, a u igri su bila još dva renomirana tima iz našeg regiona, što su prije svega zbog školskih obaveza, ali i smatrajući da je još prerano za takvo nešto to i odbili.

Sa svojim timom obišao je veći dio Evrope, a na njegovu adresu došle su mnogobrojne pohvale od strane nekoliko respektabilnih timova iz Njemačke i Italije, pa tako nebi nas čudilo da Dino uskoro zaigra za mlade kategorije nekog Bundesligaša ili pak nekog tima iz Serie A.

Na posljednjem turniru na kojem je nastupao za svoj tim u Sarajevu proglašen je najboljim asistentom turnira. Istu nagradu je pokupio i na Međunarodnom turniru u Mađarskoj, gdje je učestvovalo preko trideset ekipa iz cijele Evrope.

Svojim stilom igra, ali i fizičkim izgledom Dino nevjerovatno podsjeća na reprezentativca naše zemlje Harisa Medunjanina.

Uprkos talentu koji posjeduje, Dino je i u školskim obavezama pravi uzor. Odličan je učenik, a svakodnevno nakon što završi sa školskim obavezama, samostalno trenira po nekoliko sati.

Dino je još jedan nebrušeni dijamant, koji će nadamo se za koju godinu dostići razinu vrhunskog profesionalca.
Autor:
Midhat Šljivak

Nema komentara:

Objavi komentar