11. ožujka 2011.

Pred derbi na Tušnju: Fukare najavljuju veliki povratak, Hordi Zla dolazi 500



Sutra se na stadionu Tušanj u Tuzli igra derbi susret između starih rivala, tuzlanske Slobode i ekipe Sarajeva, a već nekoliko dana unazad u gradu soli mnogo se govori o ovoj utakmici.

Situacija u i oko Slobode u posljednje vrijeme nije baš idealna, prije tri dana ostavku na mjesto trenera podnio je Denis Sadiković a zamjenio ga je Ibrahim Crnkić.

Međutim, sva ta dešavanja čini se neće pokvariti čar ovog derbija, a kako stvari stoje, sutrašnja utakmica između Slobode i Sarajeva, mogla bi privući najviše pažnje u posljednjih nekoliko godina, pogotovo, s obzirom na to, da se obje ekipe nalaze u gornjem dijelu tabele.

U prvom dijelu sezone, na tribinama stadiona Tušanj, nije bilo baš mnogo najvrenjijih navijača, popularnih Fukara. Međutim, u provoj proljetnoj utakmici u meču protiv Slavije, na novoizgrađenoj sjevernoj tribini, Fukare su u lijepom broju davali podršku svom timu.

No, pred derbi sa Sarajevom, ova navijačka skupina najavljuje najveće okupljanje u ovoj sezoni.

Da će na tribinama biti poprilično zanimljivo, pokazuje činjenica da su i navijači Sarajeva naljavili dolazak u velikom broju, naime, proteklih dana se spominje da će ih u Tuzlu doći oko 500, iako su iz Slobode za navijače Sarajeva odvojili 200 mjesta, odnosno D sektor zapadne tribine, gdje su do sada bile smještene Fukare.

Upravo su Horde Zla prošle sezone bile smještene na D sektor, kada je došlo do nereda i sukoba sa domaćim navijačima zbog međusobne blizine na tribini.

Za nadati se da će sutrašnja utakmica proći u fer i korektno, kako na terenu, tako i na tribinama. Meč na Tušnju igra se od 15 sati.
Autor:
M.K. Sportin.ba


Nema komentara:

Objavi komentar