28. siječnja 2011.

USKORO SPORTSKI SAVEZ DISTRIKTA

Autor Vojo Sajlovic
Sportski klubovi sa područja Brčko distrikta postigli su dogovor da se uskoro formira Sportski savez Brčko distrikta. S tim u vezi imenovan je i Odbor za formiranje Saveza, koji broji ukupno 9 članova.

- U narednih mjesec dana sazvaće se osnivačka Skupština saveza na kojoj bi trebali da izaberemo organe i tijela Sportskog saveza Brčko distrikta. Cilj saveza je da postane partner vlasti u planiranju i raspodjeli novca iz budžeta distrikta za sport, te da učestvuje u izradi Strategije sporta u Brčkom.

Sportski radnici iz brčanskih klubova su ogorčeni sadašnjom raspodjelom novca iz Budžeta Brčko distrikta. Jasno smo iznijeli zahtjev da se od 1,2 miliona maraka, koliko je predviđeno za sport i kulturu, umjesto sadašnjih 27% za sport, izdvoji 54%, a da za kulturu budu smanjena sredstva sa 73 na 46%, kaže Slobodan Tešić, član Inicijativnog odbora za formiranje Sportskog saveza Brčko distrikta i dodaje da će sportski radnici na ovome insistirati prilikom usvajanja Brčko distrikta za 2011. godinu.


Nema komentara:

Objavi komentar