8. ožujka 2011.

Suspenzija neminovna?



Nogometni savez Bosne i Hercegovine vjerojatno će krajem mjeseca biti suspendiran iz članstva u FIFA-i i UEFA-i, a momčadi iz BiH neće moći sudjelovati u međunarodnim natjecanjima.

To bi se moglo dogoditi jer je skupština Nogometnog saveza Republike Srpske proteklog vikenda odbila prihvatiti zahtjev za izmjenama statuta državnog nogometnog saveza kojim bi se umjesto tročlanog predsjedništva uvela dužnost predsjednika NS BiH.

Predsjednik NS BiH Sulejman Čolaković izjavio je da neminovno slijedi suspenzija bosansko-hercegovačkog nogometa iz međunarodnih natjecanja ako do kraja ožujka ne nastupe izmjene statuta na kojima inzistiraju FIFA i UEFA.

Konačnu odluku o tome hoće li se mijenjati statut NS BiH, donosi skupština toga saveza koja je dogovorena za 29. ožujka, no već je sada sigurno da nema izgleda da se stajališta izaslanika iz RS promijene.

Odmah nakon toga, kako je najavljeno iz UEFA-e, Nogometni savez BiH i sva njegova tijela bit će raspušteni, a zatim izabrano privremeno povjerenstvo u kojemu ne bi mogao sudjelovati nitko od onih koji su dosad bili angažirani u vođenju bosansko-hercegovačkog nogometa.

Do uspostave nove strukture NS BiH izabrana vrsta i momčadi iz BiH ne bi mogle sudjelovati ni u jednom međunarodnom natjecanju.
Autor:
Sportin/Bljesak


Nema komentara:

Objavi komentar