26. kolovoza 2010.

Dječja igra u Čović Polju


Na stadionu FK "Polet" u Čović Polju održana je "Otvorena škola fudbala" na kojoj učestvuju djevojčice i dječaci uzrasta do 12 godina iz Čović Polja, opština Donji Žabar, Orašja i Gradačca. Kroz igru, djeca će moći naučiti određene elemente fudbalske igre.

- Oko 200 djece, uzrasta do 12 godina, kroz igru proći će kroz 12 tzv. "stanica" odnosno kroz 12 elemenata fudbalske igre. Škola će trajati ukupno pet dana, a dva dana biće u Čović Polju, 2 u Gradačcu i jedan dan u Orašju. Zadovoljni smo odzivom djece i mislim da je ovo pun pogodak za našu sredinu, kaže Goran Ristić, lider škole u Čović Polju.

Ova škola je na prostorima BiH prisutna već punih 13 godina i pokazala je svoju punu opravdanost među djecom.

- Već 13 godina vodim ovaj projekat i po prvi put smo na teritoriji opštine Donji Žabar. Osnovni ciljevi škole su da se djeca zabave, da nešto nauče, da pronađu svoje nove prijatelje kroz ovu igru, ističe Esad Hadžijusufović, koordinator "Otvorene škole fudbala" za BiH.

Generalni sponzor škole u Čović Polju bila je Opština Donji Žabar, a načelnik opštine, Goran Mitrović je istakao da će lokalna zajednica podržavati uvijek ovakve manifestacije.

- Ovakve manifestacije treba svako da podrži, a mi kao opština ćemo i ubuduće ovakve kulturno-sportske aktivnosti davati značaj. Naročito, kada se radi o našim najmlađim stanovnicima, našoj djeci, koja se kroz ovaj program druže i što još nisu dovoljno iskvareni kao mi odrasli, naglasio je Goran Mitrović, načelnik opštine Donji Žabar.


Nema komentara:

Objavi komentar