24. lipnja 2010.

MLADI NOGOMETAŠI ORAŠJA TOMISLAV MIKIĆ, ZVONIMIR MIKIĆ I ALMIR BISEROVIĆ NASTUPALI NA TURNIRIMA U ŠTUTTGARTU



POSAVINA SE POTVRĐUJE KAO NEPRESUŠAN IZVOR NOGOMETNIH DRAGULJA

Mladi nogometaši Orašja Almir Biserović, Zvonimir Mikić i Tomislav Mikić

Odlična infrastruktura i prepoznatljiv rad s mladim nogometašima je ono s čime se najviše ponose u Orašju, ali zbog teške financijske situacije najtalentiraniji igrači odlaze prerano iz kluba. Nekolicina takvih kvalitetnih igrača ne dođu do seniorske momčadi nego promijene klupske boje još kao kadeti ili juniori.

Orašje isključivo ovisi od igrača iz vlastitog inkubatora i sve dok mlade generacije ne stasaju u zajedništvu i zaigraju u seniorskoj momčadi, teško je očekivati da se HNK Orašje vrati na staze stare slave. U gradu na Savi imaju vrlo dobru suradnju s brojnim klubovima, osobito s omladinskim pogonima, pa tako one najtalentiranije pokušavaju „pogurati, što je sasvim normalno u cilju uspješne nogometne karijere.

-One najbolje šaljemo na pripreme s određenim selekcijama, pa ćemo i nekolicinu sadašnjih preporučiti u reprezentativne kampove. Dokaz da naša škola uspješno radi s mladim talentima jesu transferi Antonija Maglice u Osijek, Mate Ivanovića u Cibaliu, a potom u Spartu iz Praga i posljednji odlazak Sulejmana Krpića u Dinamo. Maglica je nositelj igre u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske koja je izborila plasman na EP u Francusku i s 4 pogotka prvi je strijelac u kvalifikacijama. I sada imamo nekoliko sjajnih generacija igrača, počev od juniora i kadeta, a jedna od najboljih je generacija koju čine igrači rođeni 1999.godine i takvu prigodu ne smijemo propustiti, rekao je trener Salih Đakić koji s Ivom Mikićem vodi ovu generaciju.

14 pogodaka u Štuttgartu

A da se radi o izuzetnim talentima koji se rađaju u Orašju, ovih dana je stigla potvrda iz Štuttgarta, gdje su trojica mladih labudova Tomislav Mikić i Zvonimir Mikić iz Matića, te Orašanin Alen Biserović nastupili na tamošnjim turnirima i svojim igrama oduševili brojne stručnjake. Inače treba podsjetiti da su Zvonimir i Tomislav sinovi dvojice sjajnih nogometaša, braće Gorana i Iveka Mikića koji su ispisali zlatne stranice povijesti NK Napredak iz Matića.

-Imamo odličnu suradnju sa školom nogometa Desetka iz Lukavca i na zahtjev trenera Vahida Ibrišimovića ustupili smo naše igrače koji su donijeli bitnu prevagu ekipi iz Lukavca. Zvonimir je postigao 7 pogodaka, Almir 4 i Tomislav 3, a po riječima trenera Ibrišimovića, njihova imena posebno su zapisana u notesima menadžera koji su pratili zbivanja na turnirima. Ne bih volio govoriti pred djecom, ali doista radi se o trojici zlatnih talenata koji će, uvjeren sam, dostići Europsku nogometnu karijeru. Nažalost zbog nedostatka sredstava naši najbolji pojedinci popunjavaju redove drugih ekipa, umjesto da bude obrnuto i da momčad nastupa u inozemstvu pod imenom Orašja, istaknuo je trener Đakić koji je s mladim igračima gostovao u sportskom programu Radio Postaje Orašje.

Zvonimir navija za Brazil i Španjolsku

U razgovoru s mladim nogometašima oni se ponašaju kao zrele ličnosti kojima je nogomet iznad svega. Impresionirani su boravkom u Njemačkoj, ali s ponosom govore o svojoj igri.

-Igram u špici i nimalo se ne plašim protivnika. Jedva čekam nastupe u Austriji i Portugalu i novu prigodu za potvrdu naših kvaliteta jer nimalo ne zaostajemo za igračima iz drugih zemalja, s ponosom je rekao Matićanin Zvonimir Mikić i naglasio da nakon završetka školske nastave po cijeli dan sjedi uz TV i uživa u praćenju svjetskog prvenstva, a njegovi favoriti su Brazil i Španjolska.

Marko Mišković
NOVI NASTUPI U AUSTRIJI I PORTUGALU



Na tradicionalnim jakim turnirima u okolici Stuttgarta nastupile su poznate nogometne škole iz Njemačke, Nizozemske, Belgije, Austrije, Poljske, mladi igrači iz Štuttgarta, Karlsruhea, Genta, Tventea, Austrije, Visle i mnogih drugih klubova.

-Na turniru u Ludwigsburgu od 24 momčadi bili smo peti, a u Feuerbachu među 112 klubova zauzeli smo šesto mjesto. Želim naglasiti da ja za naš visok plasman bio presudan učinak Oraške trojke. Osobno sam oduševljen njihovim igrama jer Zvonimira, Tomislava i Almira duže pratim, a kako bi iskoristili njihov ogroman potencijal planiramo s ekipom nastupiti na turnirima u Austriji i Portugalo odakle smo već dobili pozivnice, istaknuo je u kratkom razgovoru Vahid Ibrišimović voditelj škole nogometa u Lukavcu.

M.MI.



Nema komentara:

Objavi komentar