20. veljače 2011.

NOGOMETAŠI ORAŠJA U TRI PRIPREMNE UTAKMICE ZABILJEŽILI DVIJE POBJEDE I PORAZ

Detalj sa utakmice Orašje-Mladost (foto:Marko M.)



Klub napustilo pet igrača, došli Đurić, A.Vidović, Benković, Marošević i Smajlović, te novi trener Fuad Grbešić

U protekla tri tjedna zimskih priprema nogometaši Orašja odigrali su samo dvije probne utakmice, što je jako malo, budući da su vremenski uvjeti omogućavali da se pripremi teren s plastičnom travom. Labudovi su svladali Lokomotivu iz Brčkog 2:0, zgodicima Letića i Gajčevića, dok su od Mladosti iz Malešića poraženi 3:0. Od početka tjedna igrači rade pod nadzorom trenera Ive Kneževića- Sivorija koji je prokomentirao igru momčadi i aktualnu situaciju oko igračkog kadra koji će nositi majicu Orašja u narednoj sezoni.

-U ove dvije utakmice pokazalo se da je momčad dosta umorna, ali to nije glavni razlog poraza od doista čvrste i dobre ekipe Mladosti. Porazu je po meni više kumovala neozbiljnost, nedostatak kvalitete i izostanak važnih igrača, te činjenica da smo imali nekoliko igrača na probi, rekao je Ivo Knežević i nastavio- U prijelaznom periodu ostali smo bez petorice standardnih i jako važnih igrača. Klub su napustili Duspara, Čejvanović, Zečević, Ivanović i Matijas Pejić, a na njihova mjesta vratili smo domaće igrače koji su već branili boje kluba. Oslonili smo se na igrače iz susjednih klubova, iz dva razloga. Prvi je da želimo što više domaćih igrača, a drugi je što su oni najjeftiniji i uvijek pružaju najviše. Dobili smo petoricu provjerenih igrača, Marka Đurića, Antonija Vidovića, Matu Benkovića, Marijana Maroševića i Samira Smajlovića Mislim da ćemo ubrzo postići dogovor s dvojicom igrača Toliške Sloge i Gradine, tako da će tad biti kompletiran igrački kadar od 22 igrača.

Upravo je Knežević imao presudnu ulogu u stvaranju igračke križaljke, osobito u razgovoru s pojedinim igračima koji će ovog proljeća svoje kvalitete prezentirati gledateljima na stadionu Goal.
-Mišković je bio u dvojbi i najavio da će prestati igrati nogomet, ali nakon što smo razgovarali u par navrata, uvjerili smo ga da ne treba žuriti s takvom odlukom, odnosno da još može pomoći klubu i on je to prihvatio. Drago Mišković i Ivo Pejić uključili su se u rad i nadam se da će obojica biti spremni do prvog kola, jer njihovo iskustvo je vrlo važno za igru Orašja.
Ne bih previše govorio o kvaliteti sadašnjeg igračkog kadra Orašja. Mi imamo skupinu mladih talentiranih igrača koji ne pružaju što bi trebali i s njima jako puno treba razgovarati. S druge strane imamo skupinu iskusnijih koji će i ovog proljeća morati podnijeti veći dio tereta, rekao je trener Knežević
U nastavku priprema labudove očekuje nekoliko pripremnih utakmica. Prvu su odigrali danas na stadionu Posavca u Ugljari protiv drugoligaša Mramora. Utakmica je završila pobjedom Orašja 2:1, a oba pogotka za Orašje postigao je Marko Đurić. Sutra je na rasporedu uzvratni susret protiv Lokomotive iz Brčkog, a prema našim informacijama utakmica se igra na stadionu u Čović Polju s početkom u 15,00 sati. Za subotu je zakazana provjera s Radnikom iz Lipnice. Posljednju informaciju dobili smo danas popodne, a ona glasi da je novi trener Orašja Fuad Grbešić.

Plaće za siječanj do kraja tjedna

-Kad pričamo o klupskim problemima moram kazati da smo i pored teške financijske situacije izmirili igračima sva dugovanja za prošlu jesen, uključujući plaću za prosinac. Klub danas funkcionira normalno i ako bude sve po planu do kraja tjedna igrači će primiti plaću za siječanj. Kriza je prisutna u svim klubovima i svatko je opterećen istim problemima, ali mi se trudimo igračima osigurati što bolje uvjete rada, rekao je Ivo Knežević trener Orašja.
Marko Mišković
www.hnkorasje.com


Nema komentara:

Objavi komentar