1. veljače 2011.

GRADSKI STADION ILI SKADAR NA BOJANI?



ebrcko.net
Gradski stadion u Brčkom je prije četiri godine pompezno najavljen kao budući najljepši sportski objekat ove vrste u BiH, potpuno priveden standardima i zahtjevima Evropske fudbalske federacije. Četiri godine poslije niko se ne usuđuje ni prognozirati kada će i da li će ovaj brčanski „Skadar na Bojani“ biti stavljen u funkciju.

U nizu promašenih i neopravdanih investicija, posebno u oblasti sportske infrastrukture, Gradski stadion u Brčkom je najskuplja: projektovan sa tribinama za 16.000 gledalaca i u skladu sa strogim pravilima UEFE, četiri godine kasnije izgrađenost je sa oko pet miliona troškova na polovini prve od tri faze, potvrđeno je u nadležnom Vladinom Pododjeljenju za javne poslove.

Naravno, nakon građevinskih radova i zapadne tribine sa 6.000 mijesta, slijedi zanatsko opremanje za koje treba narednih pet miliona, a potpuno je jasno da će radovi ponovo biti obustavljeni.

Gradilište nema fizičko obezbjeđenje a na pomenutom tenderu u posao će biti uveden već treći izvođač prve faze pa tehnički prijem i garancije kvaliteta radova niko ne pominje iako je riječ o javnom objektu gdje je bezbjednost pitanje svakog ugrađenog kubika.

Hoće li i kada će Gradski stadion u Brčkom uopšte biti završen – zaista je neumjesno i prognozirati, a s obzirom na stanje u fudbalskom sportu još manje je optimizma da će, ako se to i desi, njegovo postojanje opravdati uložene milione maraka.

Nema komentara:

Objavi komentar