29. travnja 2010.

Brčko Vidovdanska trka na novoj stazi



Ovogodišnja 14. Vidovdanska trka u Brčkom biće održana 26. juna na novoj stazi od 10 kilometara, izjavio je na konferenciji za štampu Borislav Đurđević direkto ove sportske manifestacije.

On je naglasio i da će nova staza tehnički primljena i predstavlja jednu vrlo brzu i zanimljivu stazu, čiji je kapacitet 20.000 učesnika.

Ubuduće će se Vidovdanska trka održavati posljednje subote u mjesecu junu, kako bismo omogućili svim učesnicima da lakše dođu u Brčko. Pripreme za ovu atletsku svetkovinu već su odavno počele i već imamo nekoliko desetina prijava iz BiH, ali i iz inostranstva. Vidovdanska trka je jedna od najozbiljnijih kandidata za nagradu, koju će u oktobru ove godine na Kongresu u Atini, dodijeliti AIMS, Međunarodna asocijacija uličnih trka i maratona, čiji je punopravni član i trka u Brčkom, istakao je Borislav Đurđević.

Na prvoj konferenciji za novinare, održanoj u brčanskom Pres centru, a povodom predstojeće 14. Vidovdanske trke, prisustvovao je Džon Kunkler, espert AIMS-a za mjerenje staza i predstavnik Berlinskog maratona. Prema njegovim riječima, brčanska staza ima izuzetne uslove za vrhunske rezultate.

Osim što je brza i zanimljiva, dobra strana nove staze je što može primiti veliki broj gledalaca. Mi iz Berlinskog maratona posebno podržavamo djecu, koja trče u okviru Vidovdanske trke, budući da imamo čak dječji mini maraton u okviru Berlinskog maratona, naglasio je Kunkler.

Vidovdansku trku u Brčkom, 26. juna, direktno će prenositi i BHRT1.


Nema komentara:

Objavi komentar