5. veljače 2011.

PRODUBLJUJE SE KRIZA U HNK ORAŠJE


Predsjednik Knežević podnio ostavku

Nakon nedavne ostavke šefa struke oraškog prvoligaša Željka Baotića i kašnjenja s početkom priprema ostvaku na mjesto predsjednika HNK Orašje, u nedjelji iza nas ,podnio je i Ivo Knežević-Sivori. Iako o tome u klubu nitko ne želi govoriti tu nam je informaciju potvrdio i sam Knežević.
- Pisana je ostavka na stolu već nekoliko dana. Očekujem da se politika očituje o njoj.Ustrojio sam ono što sam mogao. Žao mi je kluba, ali se nadam da ćemo izaći iz poteškoća u koje smo zapali.Igrači treniraju,međutim Predsjedništvo se ne sastaje i očekujem da se to riješi za dan-dva, inače situacija će izmaći kontroli- bio je kratak Knežević.
Igrači Orašja treniraju pod rukovodstvom Stamenka Ćoškovića koji trenutno obnaša dužnost trenera prve momčadi, a u radu mu pomaže Ivica Kosić, trener vratara. Glavni teren kluba je prekriven snijegom, a isto tako i onaj pomoćni sa umjetnom travom.Klupska kasa je prazna, igrači očekuju isplatu duga, ali rješenje se trenutno ne nazire .

Ukoliko bi Knežević i definitivno otišao s mjesta predsjednika bolji poznavatelji nogometa u gradu na Savi kažu da će biti iznimno teško pronaći sportskog radnika koji bi prihvatio klub u ovako teškoj situaciji. Upitno je čak i daljnje natjecanje u Prvoj ligi FBiH, a suma koju iz kluba traže od Općine Orašje i Posavske županije za natjecanje je minimalna i s njom se jedva može pokriti dio troškova, međutim i taj iznos, a neslužbeno saznajemo da je to tek ukupno 20.000 maraka mjesečno, političari, za sada, odbijaju dati.

Ovome svemu valja dodati i informaciju kako se na pomoćnom igralištu Orašja, od kako je pao snijeg, nije odigrala ni jedna pripremna utakmica! Razlog je banalan. Nema tko očistiti snijeg s umjetne trave tako da je teren još uvijek neiskorišten, a time u praznu klupsku kasu ne dolazi ni jedna jedina marka od najma terena drugim ekipama. U klubu svi sjede skrštenih ruku i po tom pitanju ne poduzimaju ništa. Vrijeme prolazi, na pragu je i početak proljetnog dijela prvenstva i ukoliko tako nastave „pametnjakovići“ nekada oraškog premijerligaša olako mogu „unaprijediti“ u niželigaša.

Zaključimo ovaj raport s oraškog travnjaka prekrivenog snijegom jednom rečenicom nad kojom se pojedinci moraju zamisliti! Da li je s praznom kasom prestala i dojučerašnja „ljubav“ brojnih dušebrižnika i tobožnjih kluspkih aktivista prema klubu???
Nikola TROGRLIĆ

www.hnkorasje.com


Nema komentara:

Objavi komentar